Navigacija

Stipendije za master studije u Poljskoj

Poljska agencija za akademsku razmenu (NAWA) poziva studente iz Srbije da se prijave na konkurs za stipendije za master studije u okviru Banah programa Republike Poljske. U okviru ovog programa, studenti iz zemalja Zapadnog Balkana (uključujući Srbiju), Istočnog partnerstva i Centralne Azije mogu konkurisati za upis na stipendirane celokupne master studije na poljskom jeziku u akademskoj 2019/2020. godini, na nekoj od poljskih državnih visokoškolskih ustanova, i to u oblasti inženjerskih i tehničkih, poljoprivrednih, primenjenih i prirodnih nauka. Rok za prijave je 30. april 2019. godine u 15 časova.

Banah program obuhvata stipendiju za pokrivanje troškova smještaja i stanovanja za vreme trajanja studija, jednomesečni kurs jezika i adaptacije ili jednogodišnji pripremni kurs koji prethode studijama, kao i izuzeće od plaćanja školarine na državnim univerzitetima.

Detaljne infromacije za zainteresovane dostupne su na zvaničnoj internet stranici programa, na kojoj se nalazi i elektronski sistem za konkurisanje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/96/nawa.png