Навигација

Позив за пријаву за стипендиране мобилности Националног програма стипендија Републике Словачке

У оквиру Националног програма стипендија Републике Словачке који се реализује под покровитељством Министарства просвете, науке, истраживања и спорта Републике Словачке, расписан је конкурс за стипендиране мобилности за стране студенте, докторанде, предаваче на универзитетима и уметнике које се могу реализовати на високошколским установама или истраживачким институцијама у Словачкој у академској 2022/2023. години. Кандидати који се пријављују за мобилности у летњем семестру 2022/2023. академске године, пријаве подносе до 31. октобра 2022. у 16 часова.

Студенти основних студија који су до момента аплицирања завршили бар две и по године студија и студенти мастер студија имају могућност да се пријаве за студентске размене на некој високошколској установи у Словачкој у трајању од једног до два семестра. Додатно, стипендије за мобилност на универзитетима или у истраживачким институцијама су доступне и докторандима којима се нуди могућност стипендираног боравка у периоду од једног до десет месеци. Стипендирани боравак у истом трајању омогућен је и универзитетским професорима, истраживачима и уметницима који своју мобилност могу реализовати на институцијама које се баве истраживањем и развојем.

Детаљне информације о висини и обухвату стипендија и условима за пријављивање, као и списак неопходне пријавне документације могу се пронаћи у пропозицијама конкурса

Пријављивање се врши искључиво електронски, а пријаве се подносе на енглеском или словачком језику, најкасније до 31. октобра у 16 часова за све мобилности које ће се реализовати у летњем семестру 2022/2023. годинe.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/370/logo_NSP-EN.png