Навигација

Конкурс за стипендирана гостујућа предавања на Мађарском универзитету јавних служби у октобру 2022. године

Мађарски универзитет јавних служби отворио је конкурс за пријаве за једнонедељне стипендиране долазне мобилности гостујућих предавача из иностранства на овом мађарском универзитету у првом семестру 2022/2023. године у оквиру Ludovika програма, на који се могу пријавити и предавачи са високошколских установа из Србије. Рок за пријаве је 31. август 2022. године.

Циљ овог програма је да омогући размену идеја и даљу сарадњу између предавача, истраживача и стручњака из Централне и Источне Европе са колегама на Мађарском универзитету јавних служби у Будимпешти, путем једнонедељне мобилности у сврху одржавања предавања и учешћа у радионицама и стручним дискусијама које организују факултети или истраживачки институти у саставу овог мађарског универзитета. Мобилност гостујућих предавача се може реализовати у различитим дисциплинама из области политичких наука, војних наука, студија о информационом друштву, студија управљања катастрофама, сајбер безбедности, јавне управе, студија националне безбедности, међународних студија, спровођења закона, стратешких студија, науке о води, које су детаљно наведене у тексту конкурса.

На конкурс се могу пријавити кандидати из 22 земље Средње, Источне и Југоисточне Европе, укључујући Србију, који поседују висок ниво знања енглеског језика (C1) и међународно признате наставне, истраживачке или професионалне активности у једној од горе наведених поља релевантних за профил институције домаћина.

Пријава, поред попуњеног апликационог формулара, мора да садржи детаљан CV (укључујући списак публикација кандидата), детаљан план рада (1.500 - 2.000 карактера) са посебном пажњом на предавања/радионице које ће бити реализоване на мобилности, пропратно писмо са плановима за професионално умрежавање и ширење резултата након мобилности, као и контакт податке три референтне особе (институција, позиција, имејл адреса, број телефона).

Изабрани кандидати ће провести недељу дана на Универзитету јавних служби у Будимпешти од 24. до 30. октобра 2022. године, одржати јавна предавања и радионице на енглеском језику, учествовати у консултацијама са колегама и студентима универзитета и у јавном животу универзитета. Стипендија обухвата покривене трошкове пута, смештаја и живота, као и хонорар у висини од 1000 евра.

Детаљне и информације о конкурсу и пријаве су могуће преко ове интернет странице, а кандидате се за додатна питања могу обратити на имејл адресу: ludovika.scholars@uni-nke.hu

Мађарски универзитет јавних служби је јавна високошколска установа основана 2012. године, објединивши више установа са традицијом образовања кадрова у области јавне управе, војне и полицијске службе. Поред тога, ова установа функционише и као think-thank за јавне службу, кроз организацију докторских програма, заједничких конференција и истраживачких активности.