Навигација

Стипендије Владе Баварске за летње курсеве немачког језика за 2022. годину

Баварски академски центар за средњу, источну и југоисточну Европу (BAYHOST) расписао је конкурс за доделу стипендије Владе Баварске за летње курсеве немачког језика намењен студентима и запосленима на високошколским установама у Србији. Више информација о условима учешћа, обухвату стипендије, начину пријаве и списку пријавне документације доступно је у пропозицијама конкурса на сајту Баварског центра. Рок за пристизање пријава је 23. март 2022. године.

Стипендија покрива трошкове курса немачког језика, те је обезбеђен смештај и храна, осим у случају да се курс организује онлајн, где би били покривени само трошкови курса.

Предуслов за пријаву на конкурс је поседовање знања немачког на минимално Б1 нивоу. На сајту Баварског центра може се пронаћи списак универзитета који нуде летње курсеве у јулу и августу 2022. године. Због тренутне епидемиолошке ситуације, неки од универзитета су отказали курсеве тако да није још увек извесно који од излистаних курсева ће бити организовани, стога кандидати нису у обавези да наведу назив курса приликом попуњавања пријавног формулара.

За пријаву је неопходно попунити електронски формулар и пријавну документацију доставити BAYHOST канцеларији у Баварској поштом до наведеног датума. Адреса и инструкције за пријављивање су доступне у склопу пропозиција конкурса.