Навигација

Конкурс за мастер програме Међународног поморског института на Малти за академску 2022/2023. годину

Међународни институт за поморско право са седиштем на Малти позива заинтересоване кандидате из Србије да се пријаве на конкурс за два мастер програма – Међународно поморско право (област правних наука) и Међународно поморско законодавство (област друштвених наука) за академску 2022/2023 годину. Оба програма почињу у октобру 2022. и трају једну годину. Рок за пријављивање за оба програма је 01. април 2022. године. Више о програмима може сазнати на званичној брошури Међународног поморског института.

Мастер програм Међународно поморско право првенствено је намењен запосленима у области поморства. Програм је најпогоднији за дипломиране правнике који већ раде у поморству, при лучкој управи, бродарској компанији или другој организацији која се бави бродарством и поморством. Такође, програм је отворен за све дипломиране правнике који намеравају да наставе своју каријеру у области поморског права било у јавном или приватном сектору, било у пракси или академској заједници. Предуслов за пријављивање је да кандидати поседују одговарајућу диплому са основних студија из области правних наука. Институт не нуди стипендије за похађање програма, али може помоћи у проналажењу финансијских средстава. Више информација о студијама, процесу и условима пријављивања доступно је на званичној интернет страници Међународног поморског института.

За разлику од првог мастер програма, мастер програм Међународно поморско законодавство доступан је кандидатима који су завршили основне студије у пољу друштвено-хуманистичких наука. За додатне информације о процесу и условима пријављивања и неопходној документацији, консултујте интернет страницу Међународног поморског института.