Навигација

Стипендије Владе Републике Турске за академску 2022/2023. годину

Влада Републике Турске је расписала конкурс за стипендирано студирање на основним, мастер и докторским студијама у Републици Турској у академској 2022/2023. години. На конкурс се могу пријавити и кандидати из Србије. Рок за пријаве је 20. фебруар 2022.

Програм стипендирања покрива трошкове школарине, смештаја, путне трошкове, здравствено осигурање, месечни износ стипендије и једногодишњи курс турског језика. Више информација доступно је на званичној интернет страници програма, као и списак неопходне документације. Кандидати морају имати мање од навршених 21 годину живота (за студенте основних студија), тј. мање од навршених 30 година живота (за студенте мастер академских студија), односно мање од навршених 35 година живота (за студенте докторских студија). Кандидати којима је додељена стипендија истовремено добијају и место на неком од најпрестижнијих турских универзитета.

Програм стипендирања подржава студирање на великом броју студијских програма на основним и постдипломским студијама из различитих научних области. На располагању је и одређен број стипендија за студенте заинтересоване за програме из области уметности, али и заједнички програм стипендирања намењен групама са смањеним могућностима.

Пријављивање се врши искључиво путем интернет странице програма. Додатне информације о програму стипендирања, обухвату стипендије и начину пријаве доступне су на горе наведеном сајту.