Навигација

Конкурс за доделу стипендија за студирање у Италији у 2021/2022. години

Министарство за спољне послове и међународну сарадњу Републике Италије расписало је конкурс за доделу 42 месеца стипендија српским држављанима за академску 2021/2022. годину. Месечни износ стипендије која се може доделити за период од 9, 6 или 3 месеца је у вредности од 900,00 евра. Стипендије је могуће доделити само за следеће студијске програме:

  • двогодишњи мастер програми (“lauree magistrali”);
  • студијски програми на уметничким академијама у оквиру институције “АФАМ”;
  • докторске студије;
  • истраживачке пројекте у сарадњи са италијанским ментором;
  • курсеве италијанског језика.

Ближе информације о позиву за доделу стипендија доступне су пропозицијама конкурса. Конкурс је објављен и на порталу који је посвећен стипендијама “Study in Italy” (https://studyinitaly.esteri.it). На том истом порталу ће бити доступне све корисне информације за оне студенте који буду одабрани за стипендију, укључујући и упутства за упис на одабрани универзитет, тромесечни начин исплате стипендије, као и осигурање. Конкурс је отворен до 13. јула у 14.00 часова по италијанском времену, а кандидатуре поднете после овог рока неће бити узете у обзир.

Евалуацију и селекцију кандидата ће обавити Амбасада Италије у Београду на основу следећих критеријума: биографије кандидата, језичких компетенције и обављеног интервјуа (уз поштовање локалних прописа у вези са пандемијом COVID-19).