Навигација

Стипендирано студирање на мастер студијама на Универзитету Калабрија у академској 2021-2022. години

Универзитет Калабрија је расписао конкурс за стипендирано студирање на мастер студијама у школској 2021-2022. години. Реч је о 120 стипендија које су на располагању кандидатима који долазе из земаља које нису државе чланице Европске уније. Пријаве се врше електронски, путем званичне платформе Универзитета, најкасније до 14. маја 2021. године.

Стипендије су доступне за студирање на 11 мастер програма који ће се изводити на енглеском језику. Више информација о програмима може се пронаћи овде. Стипендије обухватају плаћену студентску таксу у износу од 1.000 евра, бесплатан смештај у студентским домовима и приступ студентској мензи у вредности од 6.000 евра, као и џепарац од 1.700 евра. Ближе информације о конкурсу, списак потребне документације и начин пријављивања детаљно су наведени на интернет страници Универзитета Калабрија. У случају додатних питања, заинтересовани кандидати се могу обратити Универзитету путем имејла: welcomeoffice@unical.it.

Осим могућности похађања стипендираних мастер студија, кандидатима су на располагању и студијски програми на основним студијама, као и двогодишње мастер студије из различитих области. За похађање ових програма није предвиђена стипендија.