Навигација

Стипендије за летње семинаре бугарског језика

Расписан је конкурс за стипендије за летње семинаре бугарског језика који ће се одржати од 11. јула до 31. јула 2021. године, на Универзитету „Свети Климент Охридски“ у Софији, и у Великом Трнову, на Универзитету „Свети Кирил и Методиј“, у периоду од 12. јула до 1. августа ове године.

За учешће на семинару у Софији на располагању су три стипендије, док ће се две стипендије доделити за похађање семинара у Великом Трнову.

Пријављивање се врши тако што се попњен пријавни формулар пошаље амбасади Републике Бугарске у Београду путем имејла: embassy.belgrade@mfa.bg, најкасније до 24. априла 2021. године. Пријавни формулари су доступни на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, на страници „Конкурси и јавни позиви страних влада и фондација”. За ближе информације о конкурсу, кандидати се могу обратити контакт особи у Министарству путем мејла: jelena.pazun@mpn.gov.rs.

Више информација о летњем семинару у Софији на Универзитету „Свети Климент Охридски“ доступно је овде, док се детаљи о летњем семинару у Великом Трнову, на Универзитету „Свети Кирил и Методиј“ могу пронаћи на овом линку.