Навигација

Могућности за стипендиране мобилности у Словенији у академској 2021/2022. години

Стипендије за студентске размене на високошколским установама у Словенији доступне су студентима свих нивоа студија. Студентима докторских студија доступна је и могућност истраживачког боравка у Словенији. Стипендиране мобилности могу трајати од 3 до 10 месеци. Стипендија обухвата месечни износ од 300 евра, смештај у студентским домовима, исхрану по бенефицираним ценама и основно здравствено осигурање. Очекује се да изабрани кандидати сами сносе трошкове школарине.

Заинтересовани студенти самостално проналазе високошколску установу на којој би желели да реализују размену или истраживачки боравак. Потребно је прибавити прихватно писмо од установе-домаћина пре пријављивања. Стипендије су доступне студентима основних и мастер студија који немају више од 26 година, односно докторандима не старијим од 30 година.

С обзиром да је реч о билатералним стипендијама Владе Словеније, процедура пријављивање налаже да надлежно тело у Србији номинује заинтересоване кандидате. Више информација о начину пријаве, роковима и потребној пријавној документацији доступно је на порталу „Студирај у Словенији”, у пропозицијама конкуса у одељку Билатералне стипендије 2021/2022. За сва додатна питања и недоумице, заинтересовани кандидати могу послати и имејл на: scholarships@cmepius.si.