Навигација

Конкурс за учествовање у омладинској размени у Јапану у оквиру програма ”Западни Балкан среће Јапан - Мост у будућност”

Министарство спољних послова Јапана и Регионална канцеларија за сарадњу младих - RYCO већ трећу годину спроводе размену младих у оквиру програма ”Западни Балкан среће Јапан -  Мост у будућност” (Western Balkans meet Japan: A Bridge into the Future).

Предвиђено је да се омладинска размена спроведе у Јапану у периоду од 10. до 18. маја 2021. године. На конкурс се могу пријавити студенти основних студија у Србији, узраста од 20 до 25 година. Путни трошкови и трошкови боравка у Јапану (смештај, исхрана) су покривени. Детаљне информације о условима учешћа, начину пријаве и трошковима доступне су на интернет страници Регионалне канцеларије за сарадњу младих. Рок за пријављивање је 22. фебруар 2021. године у 23.59 часова.

Програм ”Западни Балкан среће Јапан -  Мост у будућност” (Western Balkans meet Japan: A Bridge into the Future) има за циљ продубљивање сарадње између Јапана и држава Западног Балкана, упознавање учесника са културом Јапана и јапанским политикама, као и промовисање међусобног разумевања и помирења путем интелектуалне и културне размене.

Организатори догађаја напомињу да може доћи до померања или отказивања размене уколико епидемиолошка ситуација буде неповољна.