Навигација

Студентско такмичење у организацији Британског савета у Србији: Изазов COVID-19

Британски савет у Србији (British Council) позива све младе и талентоване студенте и студенткиње основних и мастер студија да креирају предлоге практичних политика у вези са изазовима насталим услед пандемије вируса COVID-19. Потребно је да заинтересовани учесници доставе своје предлоге практичних политика у складу са смерницама које су наведене на сајту Британског савета до 8. децембра 2020.

Пријаве се подносе самостално или у тиму, а пет првопласираних тимова или самосталних кандидата ће добити прилику да учествују у онлајн финалном такмичењу где ће у три минута представити своје идеје стручном жирију. Онлајн такмичење ће бити одржано у другој половини јануара 2021. године. Првопласирани и другопласирани тимови или појединци ће добити вредне награде, попут ваучера у вредности од 1500 или 1000 фунти за похађање онлајн курсева на универзитетима у Уједињеном Краљевству.

Учесници треба да одговоре на два изазова:

  1. Како одговорити на пандемију COVID-19 и опоравити се од ње јачањем друштвене правде и заштитом најрањивијих?
  2. Како одговорити на пандемију COVID-19 и опоравити се од ње уз истовремено јачање отпорности на климатске промене?

Сви студенти основних и мастер студија на државним и приватним универзитетима у Србији узраста од 18 до 30 година могу да се пријаве за учествовање на такмичењу. Студенти се могу пријавити самостално или као део тима од највише три члана. Детаљне инструкције за пријављивање и пријавни формулар доступни су на сајту Британског савета у Србији. Пријаве се достављају на мејл адресу: Katarina.Cezek@britishcouncil.rs.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/227/BritishCouncil_Logo.png