Навигација

Раписани конкурси за програме стипендија Немачке службе за академску размену (DAAD)

Немачкa службе за академску размену (Deutsche Akademische Austausch Dienst - DAAD), као највећа немачка организација која пружа финансијску подршку у области међународне сарадње високошколских установа, расписала је конкурсе за различите индивидуалне програме стипендија за заинтересоване кандидате из Републике Србије.

DAAD стипендије су намењене студентима, дипломцима, научницима, предавачима, уметницима из Србије, као и оним кандидатима који студирају или су студирали у Србији и који имају диплому неког универзитета из Србије.

Један од услова за пријаву за добијање DAAD стипендија јесте да кандидат у тренутку аплицирања није боравио у Немачкој дуже од 15 месеци. Додатно, потребно је имати у виду да поједини програми стипендија узимају у обзир временски период који је протекао од стицања дипломе са последњег степена студија.

Конкурси за програме стипендија се објављују и до годину дана унапред, а тренутно су отворени конкурси за одређене програме стипендија за студије у наредној академској 2021-2022. години. Рок за пријављивање за већину доступних конкурса истиче 16. новембра.

Детаљне информације о доступним могућностима, текстове конкурса, списак потребне документације и рокове за аплицирање за појединачне програме стипендија, можете пронаћи на званичном сајту Немачке службе за академску размену DAAD.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/218/large_DAAD-Logo.png