Навигација

Конкурси за стипендије Google-а за студенткиње рачунарскиx наука и гејмингa

Компанија Google отворила је конкурсе за доделу стипендија Generation Google за жене у рачунарским наукама и гејмингу у академској 2021/2022. години, за Европу, Африку и Блиски Исток. Циљ конкурса је унапређење родне равноправности у IT индустрији охрабривањем жена да постану активне учеснице и лидерке у овом пољу. Рок за пријаву је 4. децембар 2020. године.

На конкурс се могу пријавити студенткиње уписане на основне, мастер или докторске студије из области рачунарских наука и гејминга у академској 2020/2021. години које намеравају да имају статус студента у академској 2021/2022. години (за коју се стипендије додељују), на некој од акредитованих високошколских установа у замљама Европе, Африке или Блиског истока. За конкурс за стипендије Generation Google за жене у рачунарским наукама могу се пријавити студенткиње рачунарства, рачунарског инжењерства или најближих техничких области, док се на конкурс за жене у гејмингу могу пријавити студенткиње програмирања видео игара, дизајна и развоја видео игара и слично. У оба случаја, кандидаткиње би требало да покажу високо академско постигнуће и лидерство на личном примеру.

Документација за пријаву мора садржати опште информације о кандидаткињи (контакт информације и подаци о тренутном и планираном универзитету), биографију (CV), препис оцена са досадашњих (и претходних) студија, једно писмо препоруке професора или ментора, као и одговор на четири питања у форми кратких есеја. Кандидаткиње ће бити изабране на основу квалитета свих наведених елемената, у поређењу са свим осталим пријавама, или пријавама у оквиру истог нивоа студија (основних, мастер, докторских).

Стипендија износи 7000 евра на годишњем нивоу и мора бити утрошена на школарину, накнаде, књиге, опрему и сличне потребе студента за похађање наставе на матичној високошколској установи.

Више информација, укључујући електронски пријавни формулар (потребна регистрација), доступно је на сајту конкурса, а за додатне информације на располагању је е-пошта: generationgoogle-emea@google.com.