Навигација

Конкурс за младе европске амабасадоре

Европска комисија позива младе особе из Србије узраста од 18 до 29 година да се пријаве на конкурс за младе европске амбасадоре. Реч је о мрежи Младих европских амбасадора која ће окупити 60 младих особа из земаља Западног Балкана. Циљ мреже је повезивање младих из региона који желе да утичу на развој друштва, деле идеје и развијају таленте из различитих области, као и да заједно шире европске вредности и могућности које нуди Европска унија. Пријављивање се врши попуњавањем електронског пријавног формулара на енглеском језику и слањем једноминутног видеа у коме кандидати треба укратко да објасне зашто желе да постану млади европски амбасадори. Рок за пријаву је 15. јул 2020. године.

Одабрани амбасадори и аташеи ће наредне 3 године учествовати у бројним активностима које организује мрежа Млади европски амбасадори, попут различитих догађаја за младе, конференција, дебата, студијских посета Бриселу итд. Више информација о будућим активностима амбасадора (и аташеа) доступно је овде.

Заинтересовани учесници морају имати између 18 и 29 година, пребивалиште на територији Републике Србије, као и задовољавајуће знање енглеског језика. Очекује се и да кандидати покажу интересовање за једну или више наведених области: уметност и дизајн, филм и фотографија, музика, заштита животне средине, спорт и активизам у области младих. Ближе информације о условима учешћа и начину подношења пријаве доступне су на званичној интернет страници платформе Млади европски амбасадори.

Након подношења пријава и одабира кандидата који испуњавају горе наведене услове, од 20. јула до 20. августа 2020. гласаће се за најбољи видео. Кандидати који добију највише гласова ће проћи у последњу фазу селекције у којој ће жири 25. августа 2020. године одабрати 5 најбољих амбасадора и 5 најбољих аташеа из сваке земље. Детаљне информације о процесу селекције доступне су овде.


photo: https://www.webalkans.eu

Слике

  • /uploads/attachment/vest/192/young_european_ambassadors.jpg