Навигација

Конкурс Државне агенције за развој образовања (SEDA) за обављање истраживања у Републици Летонији

 

Државна агенција за развој образовања Републике Летоније (SEDA) расписала је конкурс за стипендирање истраживача постдокторанада за обављање истраживачких активности у Републици Летонији. Рок за пријаву је 20. јул. 2020.

Конкурс је намењен кандидатима који су докторске студије завршили најкасније 10 година пре рока за подношење пријаве за истраживање. Истраживања се могу спроводити у научним установама или предузећима која су регистрована код одговарајућих тела Републике Летоније. Заинтересовани кандидати самостално проналазе истраживачку организацију у Републици Летонији и заједно са институцијом на којој ће реализовати истраживачке активности подносе и припремају пријаву. Трајање истраживања ограничено је на 30 месеци. Детаљне информације о доступним областима истраживања, правилима и начину селекције, као и о методологији за припрему предлога истраживања, могу се пронаћи на званичној интернет страници Државне агенције за развој образовања Републике Летоније. Више о самом програму стипендија за постдокторанде доступно је овде.

Програмом се предвиђа запослење са пуним радним временом за све успешне кандидате, уз одговарајућу месечну новчану накнаду. Програмом су такође покривени административни и други трошкови истраживања. Корисне информације о обухвату и висини грантова доступне су на горе наведеном веб-сајту Државне агенције за развој образовања Летоније. На истом сајту се могу пронаћи и контакт информације за сва додатна питања. Пријаве се подносе електронски, најкасније до 20. јула.


Photo: http://viaa.gov.lv/eng

Слике

  • /uploads/attachment/vest/191/logo_eng_vertical.png