Навигација

Стипендије Владе Јапана за 2021. годину

Министарство образовања, спорта, науке и технологије (МЕXТ) Владе Јапана расписало је конкурс за доделу стипендија страним кандидатима за студирање на основним и студијама другог и трећег степена у 2021. години. Стипендије су доступне и за студенте истраживаче. Рок за конкурисање је 31. јул 2020. године.

Доступни су различити студијски програми на основним студијама, од друштвено-хуманистичких до природних наука. Тачан списак студијских програма на основним студијама може се пронаћи у смерницама за пријављивање на основне студије, које се налазе на порталу Study in Japan. Од кандидата који не говоре јапански језик, а желе да студирају студијски програм на том језику, очекује се да у току једне припремне године похађају интензивни курс јапанског језика и полажу друге предмете како би се припремили за студије на неком од јапанских универзитета. Кандидати који већ поседују задовољавајуће знање јапанског језика или желе да студирају на енглеском језику могу аплицирати директно, без потребе за похађањем припремне године. Детаљне информације о условима и начину пријављивања, висини и обухвату стипендија и правилима програма могу се пронаћи у горе наведеним смерницама. Пријаве се подносе амбасади Јапана у Републици Србији, а пријавни формулари се могу пронаћи на порталу Study in Japan. Контакт информације амбасаде Јапана у Србији доступне су овде.

Заинтересовани кандидати који желе да се пријаве за студије другог или трећег степена или обављање истраживачког рада на некој високошколској установи у Јапану могу пронаћи додатне информације о свим условима, процесу пријављивања, износу стипендија и правилима програма у пропозицијама конкурса за студије другог и трећег степена. Пријавни формулари и неопходна документација могу се пронаћи овде. Процедура пријављивања је врло слична процедури уписа на основне студије. Конкурс је отворен до 31. јула. Више информација о студирању у Јапану доступно је и на порталу Study in Japan.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/187/obrazovanje_news_pex_0601.jpg