Навигација

Интеруниверзитетски мастер из дипломатије и међународних односа у Краљевини Шпанији

Aмбасада Краљевине Шпаније у Београду позива заинтересоване кандидате да се пријаве на „Интеруниверзитетски мастер из дипломатије и међународних односа”. Мастер је доступан дипломатама које поседују диплому основних, мастер или докторских студија и одлично владају шпанским језиком. На конкурс се такође могу пријавити и други заинтересовани кандидати који су дипломирали пре конкурисања са најнижом просечном оценом седам (7).  

Заинтересовани кандидати треба да поднесу доказ о познавању шпанског језика на средњем нивоу, попут сертификата DELE. За кандидате који не поседују сертификате о познавању шпанског језика биће организовани испити или разговори за процену знања језика који ће се обављати у просторијама шпанске амбасаде у Београду.  

Потребно је да кандидати доставе наведену документацију амбасади Краљевине Шпаније у Београду, најкасније до 1. априла 2020. године. Пријаве чланова дипломатских служби предаје Министарство спољних послова Р. Србије путем вербалне ноте, док се други кандидати пријављују лично у амбасади.  

Кандидати ће полагати пријемни испит у амбасади Шпаније у Београду, а о датуму полагања биће благовремено обавештени (планирано је да се испит одржи најкасније до 30. априла 2020). Инструкције за пријаву полагања пријемног испита доступне су овде

Мастер студије су бесплатне и трају једну годину, и биће одржане на Дипломатској школи Краљевине Шпаније. Пропозиције конкурса можете пронаћи на сајту Министарства за спољне послове, Европску унију и сарадњу Краљевине Шпаније, а више информација о мастер програму доступно је на овом линку.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/171/spain01.jpg