Навигација

Стипендије Владе Румуније за основне, мастер и докторске студије за 2020/2021. годину

Отворен је позив Владе Румуније за стипендирано студирање на свим нивоима студија за академску 2020/2021. годину. На конкурсу могу учествовати и кандидати из Републике Србије. Крајњи рок за подношење пријава је 16. март 2020. године, с тим што се саветује да се рокови додатно провере са дипломатким представништвима код којих се аплицира. Апликације се подносе дипломатској мисији Румуније у Републици Србији или дипломатском представништву Републике Србије у Букурешту.  

Списак студијских области за које је позив отворен можете пронаћи у тексту конкурса, док се листа доступних универзитета налази овде. Важно је истаћи да кандидати који желе да студирају медицину, фармацију и стоматологију немају право да аплицирају за стипендију. Кандидати који аплицирају за основне и мастер студије морају имати мање од 35 година, док је за докторске студије лимит 45 година.  

Добитници школарина су у обавези да студирају на румунском језику, па је у складу са тим организован једногодишњи курс румунског језика за све кандидате који не владају овим језиком. Стипендија покрива плаћену школарину, смештај и месечни џепарац који се разликује у зависности од нивоа студија. Пријавне формуларе и додатне информације о начину аплицирања, условима и неопходној документацији можете пронаћи на сајту Министарства спољних послова Румуније.  


Фотографија : Француски институт у Београду.