Навигација

Конкурс за студентске стипендије за недостајућа занимања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (МПНТР) расписало је Конкурс за доделу 250 студентских стипендија за студенте друге и треће године основних студија на високошколским установама у Републици Србији, који се образују за обављање недостајућих занимања од нарочитог значаја за школску 2019/2020. годину. Текст конкурса са пријавном документацијом, критеријумима и поступком избора, доступан је на страници МПНТР посвећеној ученичким и студентским кредитима и стипендијама.

Рок за пријаве је 30. новембар 2019. године. 

На конкурс се могу пријавити студенти који се школују за занимања која су у конкурсом означена као дефицитарна, и то са Универзитета у Београду, Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Крагујевцу, Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Државног универзитета у Новом Пазару.

Потребно је да су кандидати уписани први пут у текућој школској години на другу или трећу годину основних студија, да су финансирани из буџета Републике Србије, ван радног односа, да су држављани Републике Србије и имају пребивалиште на територији Републике Србије, да нису губили ниједну годину као и да имају положене све испите из претходних година студија и просечну оцену најмање 7,50.

Пријаве се подносе Министарству просвете, науке и технолошког развоја, на адресу Немањина 22-26, са назнаком: ,,Стипендије за недостајућа занимања”, а скенирану документацију треба проследити и електронском поштом, на адресу: inicijalnoobrazovanje@mpn.gov.rs