Навигација

Стипендије Републике Грчке за 2019/2020. годину

Директорат за образовне и културне послове Републике Грчке отворио је конкурс за стипендије намењене страним држављанима за основне и последипломске студије на грчким универзитетима за 2019/2020. годину. Рок за пријаве је 25. јул 2019. године.

У оквиру програма стипендирају се две године основних студија (уз могућност продужетка), као и три године мастер и докторских студија (уз могућност продужетка од једне године), као и једна година пре отпочињања студија у циљу учења и стицања одговарајућег сертификата грчког језика. Кандидати се обавезују да се по завршетку студија врате у матичне земље на период не краћи од три године.

Стипендија обухвата месечни износ од 368 евра, накнаду трошкова пресељења у износу од 700 евра, бесплатне уџбенике (осим за курс језика), као и бесплатну хитну медицинску негу у државним болницама.

Детаљније информације о условима и конкурсној документацији, као и пријавни формулари, доступни су на интернет страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја (одељак: Стипендије страних влада и фондација 2019. године).

Пријављивање се врши слањем документације на адресу: Амбасада Републике Грчке, Француска бр. 33, 11000 Београд, са назнаком „Конкурс за стипендије Републике Грчке за академску 2019/2020. годину”.