Навигација

Јавни позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја у области научноистраживачких делатности

Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Јавни позив за финансирање и суфинансирање различитих програмских активности, намењен појединцима, установама и организацијама у области научноистраживачке делатности у 2019. години.

У оквиру објављеног Јавног позива, најскорији рок за пријаве се односи на стипендирање студената докторских академских студија као и на стипендирање младих истраживача (25. јануар 2019. године), док је рок за пријаве за суфинансирање постдокторског усавршавања истраживача 25. фебруар 2019. године.

На конкурсе у оквиру Јавног позива се, између осталих, могу пријавити и студенти мастер и докторских академских студија, истраживачи и млади истраживачи, ради (су)финансирања активности попут: студијских боравака у иностранству, учешћа на научним скуповима у Србији и иностранству, учешћа младих истраживача на олимпијадама знања, суфинансирања постдокторског усавршавања истраживача итд.

Текст Јавног позива, критеријуми на основу којих ће се одлучивати о пристиглим пријавама, и друге информације од важности за пријаву, могу се пронаћи на званичном сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја.