Навигација

Конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у Србији

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта расписао је конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за академску 2018/19. годину.

Конкурс је отворен до 31. децембра 2018. године, а текст конкурса, обавезан образац за конкурисање и преостала конкурсна документација могу се преузети на сајту Фонда за младе таленте.

На конкурс се могу пријавити држављани Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији (или особе са статусом избеглице и боравиштем у Републици Србији), који су у академској 2018/19. години уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија. Поред тога, кандидати морају имати положене све испите из претходних година студија, као и просечну оцену најмање 8,50 у току претходних година студија и мање од навршених 25 година живота (за студенте основних студија), тј. просечну оцену најмање 8,50 са основних академских студија и мање од навршених 27 година живота (за студенте мастер академских студија).

Слике

  • /uploads/attachment/vest/86/fond_logo.jpg