Навигација

Конкурс за програм стипендираних студентских пракси у Јапану

Центар за индустријску сарадњу Европске уније и Јапана отворио је пријаве за учешће у програму стручних пракси за студенте у Јапану- Vulcanus in Japan, за академску 2019/2020. годину.

Конкурс је намењен студентима из земаља Европске уније и земаља учесница COSME програма (Програм Европске уније за предузећа и мала и средња предузећа), међу којима је и Србија.

На конкурс се могу пријавити студенти завршних година основних студија, као и студенти мастер и докторских студија, који студирају у некој од следећих академских области: инжењерство, машинство, математика, компјутерске науке, електротехника, телекомуникације, грађевинарство, архитектура, хемијске науке, биотехнологија, физичке науке…

Програм обухвата интензивни четворомесечни курс јапанског језика и осмомесечну стручну праксу у јапанској компанији, у периоду од септембра 2019. године до августа 2020. године.

Рок за слање пријаве и пратеће документације је  20. јануар 2019. године.

Више информација о потребној документацији и детаљним условима конкурса, као и искуства алумниста Vulcanus in Japan програма, можете пронаћи у оквиру вести на сајту Центра за индустријску сарадњу Европске уније и Јапана.