Навигација

Конкурс програма Stipendium Hungaricum - презентација 8. фебруара у Београду

Информативни центар Фондације Темпус и Stipendium Hungaricum - програм за стипендирано студирање у Мађарској - 8. фебруара 2018. године у 18 часова организују презентацију о овом програму за све заинтересоване. Студенти, који желе да из прве руке сазнају више о Hungaricum стипендијама, условима и начину пријаве, установама и областима које су на располагању, могу се регистровати за присуство презентацији путем кратког формулара на овом линку.

Програм Републике Мађарске Stipendium Hungaricum објавио је позив за подношење пријава за стипендије за академску 2018/2019. годину, који ће бити отворен до 16. фебруара 2018. године. Студентима из Србије доступне су стипендије у циљу стицања диплома основних и мастер студија у оквиру одређених студијских области, као и докторских студија у свим студијским областима. 

Заинтересовани кандидати такође треба да контактирају Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, задужено за процес номиновања кандидата (контакт: Г-ђа Вања Недељковић, vanja.nedeljkovic@mpn.gov.rs, 011-3615-098), ради достављања пријаве Министарству у евентуалном прелиминарном року. 

Ближе информације о условима, обухвату стипендије, листи доступних програма и високошколских установа, као и процедури пријављивања, доступно је на сајту програма

Програм Stipendium Hungaricum основала је Влада Републике Мађарске 2013.године, а током текуће академске године, преко 4000 студената из различитих делова Европе и света добило је стипендију у оквиру овог програма.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/44/stipendum_hungaricum.png