Навигација

Сајмови стипендија у универзитетским центрима широм Србије

Почетак нове академске године у Србији испуњен је одржавањем сајмова стипендија у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, који представљају прилику за студенте да се упознају са могућностима да један део или целе студије стипендирано проведу на иностраним високошколским институцијама. Поједини програми који се представљају на овим сајмовима такође нуде прилике за мобилност наставног и ненаставног особља високошколских установа, стручне праксе, омладинске размене, волонтирање и слично.

Прву наредну прилику за упознавање са програмима стипендирања имаће студенти Универитета у Крагујевцу, на сајму ”Изабери стипендију по својој мери” који универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената организује на Правном факултету 19. октобра. Две недеље касније, Француски институт у Србији ће кроз дводневни програм реализовати свој традиционални ”Путујући студентски сајам”, и то 1. новембра у Ректорату Универзитета у Новом Саду, и 2. новембра у седишту Института у Београду.  

Претходно је, 27. и 28. септембра успешно одржан девети по реду Сајам стипендија Универзитета у Београду, уз традиционално велики одзив студената којима је тридесетак домаћих и страних организација представило своје програме. Универзитет у Нишу ове године је, 5. октобра у свом седишту први пут организовао сајам стипендија који је посетило више стотина студената, средњошколаца, младих и њихових родитеља.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/41/slika_10102017_01.jpg