Навигација

Радионица ,,Како написати добар CV?’’

Пријављивање на различите конкурсе – за посао, праксу, волонтирање, стипендију, курсеве, упис на факултет – углавном подразумева слање CV-ја, односно биографије, као једног од обавезних делова документације на основу које се процењују вештине, знања и досадашња искуства. Како је најчешће овај документ улазница за даља тестирања или интервјуе у наведеним ситуацијама, важно је имати праве смернице при његовом састављању.   

Радионица ,,Како написати добар CV?’’ намењена је ученицима завршних разреда средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. 

Радионица ће се одржати  просторијама Инфо центра Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, I  спрат). Због ограниченог броја места, за пријаву учешћа потребно је да се ученици пријаве. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла  Europass националном центру на  europass@tempus.ac.rs.

Напомена: У овом периоду, услед тренутних околности не одржава се радионица већ вебинари. О датумима вебинара можете се информисати кроз билтен о месечним активностима Инфо Центра.

Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Сазнања се на радионици усвајају искуствено, кроз рад у групи и коришћењем Europass обрасца биографије.

Europass образац биографије

Овај образац је препознатљив широм Европе и уз то што је прегледан, информативан и лак за попуњавање, пружа две практичне могућности:

  • може се попуњавати онлајн, без бриге о подешавањима крајњег изгледа документа (поравнање, фонт, форматирање табела и сл.)
  • доступан је на више од 25 језика.

За више информација можете консултовати сајт Europass центра у Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/strana/130/Kako-napisati-CV-maturanti.jpg