Навигација

Предавање „Избор средње школе“

Избор средње школе представља једно од важнијих питања за ученике осмог разреда основних школа. Неки ученици су одлуку о првом избору средње школе већ донели, док други још увек имају дилему по овом питању. С обзиром да број поена довољан за упис у одређену школу варира од године до године, препоручљиво је да сви  ученици размисле о неколико избору неколико средњих школа (односно, образовних профила) и рангирају приликом састављања листе жеља.

Предавање „Избор средње школе“ намењен је свим ученицима завршних разреда основних школа као подршка управо у избору и саcтављању листе жеља. Током предавања биће представљена честа питања и дилеме са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе и образовног профила као и практичне смернице приликом доношења одлуке о наредном нивоу образовања. Учесници ће имати прилике да поставе питања у вези са темом и да се изнесу своје коментаре.

Предавање се одржава 24. маја 2018. године у периоду 18:00-19:00 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, Београд). Због ограниченог броја места, за пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар најкасније до среде, 23. маја у 10 часова. Информација о статусу пријаве биће прослеђена учесницима на мејл наведен у пријави, најкасније дан пре одржавања предавања. Напомињемо да можете да пријавите више учесника у једном формулару, а заинтересовани наставници могу да пријаве и учешће групе ученика и/или родитеља.

У случају да не примите поменуте мејлове, молимо Вас да проверите фолдер са нежељеном поштом (junk/spam). За додатна питања у вези са пријавом и присуством на предавању, можете да се обратите путем  адресе euroguidance@tempus.ac.rs или телефоном 011/33 42 430 (опција 1- Инфо центар).

Слике

  • /uploads/attachment/strana/138/Koraci-u-izboru-srednje-skole-predavanje.jpg