Navigacija

Konkurs za razmene mladih profesionalaca u oblasti unapređivanja zajednica u SAD

Američki savet za međunarodno obrazovanje otvorio je konkurs za prijave u okviru novog programa razmene Vlade SAD Professional Fellows Program (PFP) koji podrazumeva besplatni šestonedeljni boravak profesionalnog usavršavanja i razmene u SAD tokom jeseni 2023. ili proleća 2024. godine. Program je namenjen kandidatima starosti između 25 i 35 godina koji su zaposleni u državnoj upravi, organizacijama civilnog društva ili društveno angažovanom privatnom sektoru na poslovima unapređivanja zajednice. Na konkurs, koji je otvoren do 31. januara 2023. godine, mogu se prijaviti i državljani Republike Srbije.

Kandidati je potrebno da budu državljani Srbije sa prebivalištem u Srbiji, rođeni između 25.9.1987. i 25.9.1997. godine, da imaju najmanje dve godine profesionalnog iskustva u vreme prijave za program, sa odličnim znanjem engleskog jezika, da rade na odgovornim pozicijama u državnoj upravi, organizacijama civilnog društva ili privatnom sektoru, kao i da su pokazali da poseduju odgovarajuće znanje za programsku temu za koju se prijavljuju. Svi ostali uslovi navedeni su u objavi i tekstu konkursa. Prijava se podnosi onlajn (potrebno je otvoriti nalog), do 31. januara 2023. godine, pri čemu je potrebno navesti da li se aplicira za ciklus 1 (razmena koja počinje u jesen 2023. godine) ili ciklus 2 (razmena koja počinje u proleće 2024. godine).

Professional Fellows Program (PFP) za Evropu i Evroaziju omogućava učesnicima da provedu 5-6 sedmica na individualizovanom programu profesionalnog razvoja u neprofitnim organizacijama, privatnom sektoru i državnim organima širom SAD i steknu praktično iskustvo o sistemu uprave kao i o privrednom sistemu SAD. PFP je dvosmerni, globalni program razmene napravljen da promoviše međusobno razumevanje, unapredi liderski potencijal i profesionalne veštine, ali i da izgradi trajno, održivo partnerstvo lidera srednjeg nivoa iskustva i pozicije iz stranih zemalja i SAD.

Program finansira Kancelarija za obrazovanje i kulturu Stejt departmenta Vlade SAD, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje.

Za sva dodatna pitanja i nedoumice, zainteresovani se mogu obratiti Američkom savetu za međunarodno obrazovanje putem mejla pfp-serbia@americancouncils.org ili telefona 064-8369816, radnim danima od 10 do 17 časova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/376/PFP_Logo_Color.jpg
  • /uploads/attachment/vest/376/AC_Logo_Color.jpg