Navigacija

Otvoren konkurs za učešće mladih u Dunavskom savetu mladih

U okviru Dunavske strategije Evropske unije, čiji je član i Republika Srbija, do 15. avgusta 2022. godine otvoren je poziv za prijavu mladih između 18 i 28 godina za članstvo u budućem Dunavskom savetu mladih, na koji se mogu prijaviti i mladi iz Srbije. Cilj Saveta je da uključi perspektive mladih ljudi u ovu inicijativu EU za regionalnu saradnju, u kojoj osim Srbije učestvuje još 13 evropskih zemalja: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Nemačka, Mađarska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, BiH, Crna Gora, Moldavija i Ukrajina.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi uzrasta od 18 do 28 godina koji su zainteresovani za teme međunarodne i transnacionalne saradnje, imaju ideje kako poboljšati mobilnost, zaštitu životne sredine, konkurentnost, obrazovanje i bezbednost u Dunavskom regionu, smatraju da je perspektiva mladih ključna za ubrzanje održivog razvoja u Dunavskom regionu i spremni su da o tome savetuju donosioce odluka u okviru Dunavske strategije.

Kandidati koji budu izabrani obavezuju se da od septembra 2022. do oktobra 2023. godine učestvuju u oko 3-4 fizička sastanka, virtuelnim razmenama, radu u malim grupama na izradi predloga i projekata, dobrovoljno učešće na događajima, sastancima ključnih aktera Dunavske strategije, kao i daljim aktivnostima mladih.

Više informacija dostupno je na zvaničnoj internet stranici Dunavske strategije EU, a za dodatna pitanja kandidati se mogu obratiti putem imejla office@eusdr-dsp.eu.