Navigacija

Stipendije ministarstva preduzetništva i turizma Rumunije za osnovne i master studije za 2022/2023. godinu

Otvoren je poziv ministarstva poduzetništva i Turizma Rumunije za stipendirano studiranje na osnovnim i master studijama za akademsku 2022/2023. godinu. Na konkursu mogu učestvovati i kandidati iz Republike Srbije, a krajnji rok za podnošenje prijava je 31. jul 2022. godine. Prijave se podnose elektronski slanjem potrebne dokumentacije na imejl adresu: burse2022@dce.gov.ro. Nepotpune ili naknadno pristigle prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prioritetne oblasti studija su: ekonomske studije, poslovna administracija, poljoprivreda, tehničke studije, nafta i gas. Dobitnici školarina su u obavezi da studiraju na rumunskom jeziku, pa je u skladu sa tim organizovan jednogodišnji kurs rumunskog jezika za sve kandidate koji ne vladaju ovim jezikom. Stipendija pokriva plaćenu školarinu, smeštaj i mesečni džeparac koji se razlikuje u zavisnosti od nivoa studija. 

Prijavne formulare i dodatne informacije o načinu apliciranja, uslovima i neophodnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu ministarstva preduzetništva i turizma Rumunije.  Rezultati konkursa se očekuju najkasnije 1. septembra 2022. godine.