Navigacija

Konferencija i studentsko takmičenje o veštačkoj inteligenciji u Nišu

Tokom aprila i maja, studentska organizacija BEST Niš ove godine po prvi put organizuje AIBG Nis Summit i takmičenje Artificial Intelligence BattleGround (AIBG), čija tema je veštačka inteligencija, a cilj oživljavanje ove oblasti tehnologije u Nišu.

 

U sklopu AIBG Nis Summit konferencije, koja će se održati u subotu, 9. aprila 2022. godine u Think Innovative Hub-u u Nišu, zainteresovani će imati priliku da prisustvuju panel diskusiji, tribini i ciklusu predavanja na temu veštačke inteligencije, i upoznaju se sa mogućnostima primene veštačke inteligencije u različitim industrijama i u društvu. Konferencija će biti održana na engleskom jeziku, nakon čega će učesnici moći da upoznaju njene paneliste. Učešće je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka, dok će oni koji nisu u mogućnosti da lično prisustvuju konferenciji moći da preko sajta aibg.bestnis.rs uživo prate prenos nekih aktivnosti.

Ukoliko ste student Univerziteta u Nišu, Visoke Tehničke škole strukovnih studija u Nišu ili nekog od privatnih univerziteta koji se nalaze na području Niša, a zanima Vas veštačka inteligencija, možete se prijaviti za učešće u AIBG takmičenju koje će se održati 7. i 8. maja 2022. godine u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Nišu. Takmičenje će biti realizovano u formi hakatona, a  učesnici će biti podeljeni u timove, čiji zadatak će biti da isprogramiraju bota korišćenjem veštačke inteligencije.

BEST Niš je lokalna grupa međunarodne studentske organizacije BEST (Board of European Students of Technology), koja okuplja studente tehnoloških nauka iz 31  evropske zemlje, sa ciljem međusobnog povezivanja i saradnje.