Navigacija

Stipendije Vlade Bavarske za letnje kurseve nemačkog jezika za 2022. godinu

Bavarski akademski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu (BAYHOST) raspisao je konkurs za dodelu stipendije Vlade Bavarske za letnje kurseve nemačkog jezika namenjen studentima i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama u Srbiji. Više informacija o uslovima učešća, obuhvatu stipendije, načinu prijave i spisku prijavne dokumentacije dostupno je u propozicijama konkursa na sajtu Bavarskog centra. Rok za pristizanje prijava je 23. mart 2022. godine.

Stipendija pokriva troškove kursa nemačkog jezika, te je obezbeđen smeštaj i hrana, osim u slučaju da se kurs organizuje onlajn, gde bi bili pokriveni samo troškovi kursa.

Preduslov za prijavu na konkurs je posedovanje znanja nemačkog na minimalno B1 nivou. Na sajtu Bavarskog centra može se pronaći spisak univerziteta koji nude letnje kurseve u julu i avgustu 2022. godine. Zbog trenutne epidemiološke situacije, neki od univerziteta su otkazali kurseve tako da nije još uvek izvesno koji od izlistanih kurseva će biti organizovani, stoga kandidati nisu u obavezi da navedu naziv kursa prilikom popunjavanja prijavnog formulara.

Za prijavu je neophodno popuniti elektronski formular i prijavnu dokumentaciju dostaviti BAYHOST kancelariji u Bavarskoj poštom do navedenog datuma. Adresa i instrukcije za prijavljivanje su dostupne u sklopu propozicija konkursa.