Navigacija

Stipendije Vlade Republike Turske za akademsku 2022/2023. godinu

Vlada Republike Turske je raspisala konkurs za stipendirano studiranje na osnovnim, master i doktorskim studijama u Republici Turskoj u akademskoj 2022/2023. godini. Na konkurs se mogu prijaviti i kandidati iz Srbije. Rok za prijave je 20. februar 2022.

Program stipendiranja pokriva troškove školarine, smeštaja, putne troškove, zdravstveno osiguranje, mesečni iznos stipendije i jednogodišnji kurs turskog jezika. Više informacija dostupno je na zvaničnoj internet stranici programa, kao i spisak neophodne dokumentacije. Kandidati moraju imati manje od navršenih 21 godinu života (za studente osnovnih studija), tj. manje od navršenih 30 godina života (za studente master akademskih studija), odnosno manje od navršenih 35 godina života (za studente doktorskih studija). Kandidati kojima je dodeljena stipendija istovremeno dobijaju i mesto na nekom od najprestižnijih turskih univerziteta.

Program stipendiranja podržava studiranje na velikom broju studijskih programa na osnovnim i postdiplomskim studijama iz različitih naučnih oblasti. Na raspolaganju je i određen broj stipendija za studente zainteresovane za programe iz oblasti umetnosti, ali i zajednički program stipendiranja namenjen grupama sa smanjenim mogućnostima.

Prijavljivanje se vrši isključivo putem internet stranice programa. Dodatne informacije o programu stipendiranja, obuhvatu stipendije i načinu prijave dostupne su na gore navedenom sajtu.