Navigacija

Stipendirano studiranje na master studijama na Univerzitetu Kalabrija u akademskoj 2021-2022. godini

Univerzitet Kalabrija je raspisao konkurs za stipendirano studiranje na master studijama u školskoj 2021-2022. godini. Reč je o 120 stipendija koje su na raspolaganju kandidatima koji dolaze iz zemalja koje nisu države članice Evropske unije. Prijave se vrše elektronski, putem zvanične platforme Univerziteta, najkasnije do 14. maja 2021. godine.

Stipendije su dostupne za studiranje na 11 master programa koji će se izvoditi na engleskom jeziku. Više informacija o programima može se pronaći ovde. Stipendije obuhvataju plaćenu studentsku taksu u iznosu od 1.000 evra, besplatan smeštaj u studentskim domovima i pristup studentskoj menzi u vrednosti od 6.000 evra, kao i džeparac od 1.700 evra. Bliže informacije o konkursu, spisak potrebne dokumentacije i način prijavljivanja detaljno su navedeni na internet stranici Univerziteta Kalabrija. U slučaju dodatnih pitanja, zainteresovani kandidati se mogu obratiti Univerzitetu putem imejla: welcomeoffice@unical.it.

Osim mogućnosti pohađanja stipendiranih master studija, kandidatima su na raspolaganju i studijski programi na osnovnim studijama, kao i dvogodišnje master studije iz različitih oblasti. Za pohađanje ovih programa nije predviđena stipendija.