Navigacija

Mogućnosti za stipendirane mobilnosti u Republici Slovačkoj u akademskoj 2021/2022. godini

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke poziva zainteresovane kandidate iz Srbije da konkurišu za stipendirane mobilnosti u Slovačkoj u akademskoj 2021-2022. godini. Reč je o stipendijama koje studentima svih nivoa studija, istraživačima i nastavnom osoblju iz Srbije omogućavaju da deo svojih studija ili istraživanja provedu na nekoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Slovačkoj. Trajanje mobilnosti je između tri i deset meseci.

Mobilnosti će se realizovati na slovačkom, ili ukoliko okolnosti to dozvole, na engleskom jeziku. Takođe su na raspolaganju i četiri stipendije za učestvovanje u letnjoj školi slovačkog jezika koja će održati u avgustu ove godine. Više informacija o programu stipendija, načinu prijave i prijavnoj dokumentaciji dostupno je na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke, istraživanja i sporta Reublike Slovačke.

Prijavljivanje se vrši slanjem celokupne dokumentacije (uključujući i prijavni formular) do 5. marta 2021. godine na sledeću adresu: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-26, Sektor za visoko obrazovanje, krilo C, 6. sprat, kancelarija br. 24, sa naznakom: Za konkurs „Stipendije Vlade Slovačke Republike za akademsku 2021/2022. godinu“.