Navigacija

Mogućnosti za stipendirane mobilnosti u Sloveniji u akademskoj 2021/2022. godini

Stipendije za studentske razmene na visokoškolskim ustanovama u Sloveniji dostupne su studentima svih nivoa studija. Studentima doktorskih studija dostupna je i mogućnost istraživačkog boravka u Sloveniji. Stipendirane mobilnosti mogu trajati od 3 do 10 meseci. Stipendija obuhvata mesečni iznos od 300 evra, smeštaj u studentskim domovima, ishranu po beneficiranim cenama i osnovno zdravstveno osiguranje. Očekuje se da izabrani kandidati sami snose troškove školarine.

Zainteresovani studenti samostalno pronalaze visokoškolsku ustanovu na kojoj bi želeli da realizuju razmenu ili istraživački boravak. Potrebno je pribaviti prihvatno pismo od ustanove-domaćina pre prijavljivanja. Stipendije su dostupne studentima osnovnih i master studija koji nemaju više od 26 godina, odnosno doktorandima ne starijim od 30 godina.

S obzirom da je reč o bilateralnim stipendijama Vlade Slovenije, procedura prijavljivanje nalaže da nadležno telo u Srbiji nominuje zainteresovane kandidate. Više informacija o načinu prijave, rokovima i potrebnoj prijavnoj dokumentaciji dostupno je na portalu „Studiraj u Sloveniji”, u propozicijama konkusa u odeljku Bilateralne stipendije 2021/2022. Za sva dodatna pitanja i nedoumice, zainteresovani kandidati mogu poslati i imejl na: scholarships@cmepius.si.