Navigacija

Konkurs za učestvovanje u omladinskoj razmeni u Japanu u okviru programa ”Zapadni Balkan sreće Japan - Most u budućnost”

Ministarstvo spoljnih poslova Japana i Regionalna kancelarija za saradnju mladih - RYCO već treću godinu sprovode razmenu mladih u okviru programa ”Zapadni Balkan sreće Japan -  Most u budućnost” (Western Balkans meet Japan: A Bridge into the Future).

Predviđeno je da se omladinska razmena sprovede u Japanu u periodu od 10. do 18. maja 2021. godine. Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih studija u Srbiji, uzrasta od 20 do 25 godina. Putni troškovi i troškovi boravka u Japanu (smeštaj, ishrana) su pokriveni. Detaljne informacije o uslovima učešća, načinu prijave i troškovima dostupne su na internet stranici Regionalne kancelarije za saradnju mladih. Rok za prijavljivanje je 22. februar 2021. godine u 23.59 časova.

Program ”Zapadni Balkan sreće Japan -  Most u budućnost” (Western Balkans meet Japan: A Bridge into the Future) ima za cilj produbljivanje saradnje između Japana i država Zapadnog Balkana, upoznavanje učesnika sa kulturom Japana i japanskim politikama, kao i promovisanje međusobnog razumevanja i pomirenja putem intelektualne i kulturne razmene.

Organizatori događaja napominju da može doći do pomeranja ili otkazivanja razmene ukoliko epidemiološka situacija bude nepovoljna.