Navigacija

Studentsko takmičenje u organizaciji Britanskog saveta u Srbiji: Izazov COVID-19

Britanski savet u Srbiji (British Council) poziva sve mlade i talentovane studente i studentkinje osnovnih i master studija da kreiraju predloge praktičnih politika u vezi sa izazovima nastalim usled pandemije virusa COVID-19. Potrebno je da zainteresovani učesnici dostave svoje predloge praktičnih politika u skladu sa smernicama koje su navedene na sajtu Britanskog saveta do 8. decembra 2020.

Prijave se podnose samostalno ili u timu, a pet prvoplasiranih timova ili samostalnih kandidata će dobiti priliku da učestvuju u onlajn finalnom takmičenju gde će u tri minuta predstaviti svoje ideje stručnom žiriju. Onlajn takmičenje će biti održano u drugoj polovini januara 2021. godine. Prvoplasirani i drugoplasirani timovi ili pojedinci će dobiti vredne nagrade, poput vaučera u vrednosti od 1500 ili 1000 funti za pohađanje onlajn kurseva na univerzitetima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Učesnici treba da odgovore na dva izazova:

  1. Kako odgovoriti na pandemiju COVID-19 i oporaviti se od nje jačanjem društvene pravde i zaštitom najranjivijih?
  2. Kako odgovoriti na pandemiju COVID-19 i oporaviti se od nje uz istovremeno jačanje otpornosti na klimatske promene?

Svi studenti osnovnih i master studija na državnim i privatnim univerzitetima u Srbiji uzrasta od 18 do 30 godina mogu da se prijave za učestvovanje na takmičenju. Studenti se mogu prijaviti samostalno ili kao deo tima od najviše tri člana. Detaljne instrukcije za prijavljivanje i prijavni formular dostupni su na sajtu Britanskog saveta u Srbiji. Prijave se dostavljaju na mejl adresu: Katarina.Cezek@britishcouncil.rs.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/227/BritishCouncil_Logo.png