Navigacija

Konkurs za studiranje na Centralnoevropskom univerzitetu u Beču u akademskoj 2021/2022. godini

Otvorene su prijave za upis na osnovne, master i doktorske studije na Centralnoevropskom univerzitetu (CEU) u Beču u školskoj 2021/2022. godini. Rok za konkurisanje je 1. februar 2021. godine.

Kandidati koji žele da upišu osnovne studije na ovom Univerzitetu više informacija o dostupnim programima, uslovima za prijavu, spisku potrebne dokumentacije i načinu prijavljivanja mogu pronaći na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Takođe, Centralnoevropski univerzitet u Beču nudi određenu finansijsku pomoć i kandidatima zainteresovanim za master i doktorske studije. Više informacija o tome dostupno je na sajtu Centralnoevropskog univerziteta.

Kandidati zainteresovani za osnovne studije podnose sledeću dokumentaciju: svedočanstva i diplomu iz srednje škole, dokaz o poznavanju engleskog jezika, biografiju, esej, motivaciono pismo, pismo preporuke i popunjen prijavni formular.

Detaljne informacije i spisak potrebne dokumentacije dostupni su ovde.

Studenti koji žele da upišu master ili doktorske studije takođe se prijavljuju elektronski, i uz popunjen aplikacioni formular dostavljaju predlog istraživanja, pisma preporuke, prepise ocena sa osnovnih i/ili master studija, dokaz o poznavanju engleskog jezika, biografiju i popunjen prijavni formular. Za određene naučne oblasti potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Više informacija može se pronaći na internet stranici Centralnoevropskog univerziteta posvećenoj upisu na master i doktorske studije.

Rok za prijavu je 1. februar 2021. godine u 23.59 časova.