Navigacija

Rapisani konkursi za različite programe stipendija Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD)

Nemačka službe za akademsku razmenu (Deutsche Akademische Austausch Dienst - DAAD), kao najveća nemačka organizacija koja pruža finansijsku podršku u oblasti međunarodne saradnje visokoškolskih ustanova, raspisala je konkurse za različite individualne programe stipendija za zainteresovane kandidate iz Republike Srbije.

DAAD stipendije su namenjene studentima, diplomcima, naučnicima, predavačima, umetnicima iz Srbije, kao i onim kandidatima koji studiraju ili su studirali u Srbiji i koji imaju diplomu nekog univerziteta iz Srbije.

Jedan od uslova za prijavu za dobijanje DAAD stipendija jeste da kandidat u trenutku apliciranja nije boravio u Nemačkoj duže od 15 meseci. Dodatno, potrebno je imati u vidu da pojedini programi stipendija uzimaju u obzir vremenski period koji je protekao od sticanja diplome sa poslednjeg stepena studija.

Konkursi za programe stipendija se objavljuju i do godinu dana unapred, a trenutno su otvoreni konkursi za određene programe stipendija za studije u narednoj akademskoj 2021-2022. godini. Rok za prijavljivanje za većinu dostupnih konkursa ističe 16. novembra.

Detaljne informacije o dostupnim mogućnostima, tekstove konkursa, spisak potrebne dokumentacije i rokove za apliciranje za pojedinačne programe stipendija, možete pronaći na zvaničnom sajtu Nemačke službe za akademsku razmenu DAAD.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/218/large_DAAD-Logo.png