Navigacija

Konkurs za mlade evropske amabasadore

Evropska komisija poziva mlade osobe iz Srbije uzrasta od 18 do 29 godina da se prijave na konkurs za mlade evropske ambasadore. Reč je o mreži Mladih evropskih ambasadora koja će okupiti 60 mladih osoba iz zemalja Zapadnog Balkana. Cilj mreže je povezivanje mladih iz regiona koji žele da utiču na razvoj društva, dele ideje i razvijaju talente iz različitih oblasti, kao i da zajedno šire evropske vrednosti i mogućnosti koje nudi Evropska unija. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog prijavnog formulara na engleskom jeziku i slanjem jednominutnog videa u kome kandidati treba ukratko da objasne zašto žele da postanu mladi evropski ambasadori. Rok za prijavu je 15. jul 2020. godine.

Odabrani ambasadori i atašei će naredne 3 godine učestvovati u brojnim aktivnostima koje organizuje mreža Mladi evropski ambasadori, poput različitih događaja za mlade, konferencija, debata, studijskih poseta Briselu itd. Više informacija o budućim aktivnostima ambasadora (i atašea) dostupno je ovde.

Zainteresovani učesnici moraju imati između 18 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Republike Srbije, kao i zadovoljavajuće znanje engleskog jezika. Očekuje se i da kandidati pokažu interesovanje za jednu ili više navedenih oblasti: umetnost i dizajn, film i fotografija, muzika, zaštita životne sredine, sport i aktivizam u oblasti mladih. Bliže informacije o uslovima učešća i načinu podnošenja prijave dostupne su na zvaničnoj internet stranici platforme Mladi evropski ambasadori.

Nakon podnošenja prijava i odabira kandidata koji ispunjavaju gore navedene uslove, od 20. jula do 20. avgusta 2020. glasaće se za najbolji video. Kandidati koji dobiju najviše glasova će proći u poslednju fazu selekcije u kojoj će žiri 25. avgusta 2020. godine odabrati 5 najboljih ambasadora i 5 najboljih atašea iz svake zemlje. Detaljne informacije o procesu selekcije dostupne su ovde.


photo: https://www.webalkans.eu

Slike

  • /uploads/attachment/vest/192/young_european_ambassadors.jpg