Navigacija

Interuniverzitetski master iz diplomatije i međunarodnih odnosa u Kraljevini Španiji

Ambasada Kraljevine Španije u Beogradu poziva zainteresovane kandidate da se prijave na „Interuniverzitetski master iz diplomatije i međunarodnih odnosa”. Master je dostupan diplomatama koje poseduju diplomu osnovnih, master ili doktorskih studija i odlično vladaju španskim jezikom. Na konkurs se takođe mogu prijaviti i drugi zainteresovani kandidati koji su diplomirali pre konkurisanja sa najnižom prosečnom ocenom sedam (7).  

Zainteresovani kandidati treba da podnesu dokaz o poznavanju španskog jezika na srednjem nivou, poput sertifikata DELE. Za kandidate koji ne poseduju sertifikate o poznavanju španskog jezika biće organizovani ispiti ili razgovori za procenu znanja jezika koji će se obavljati u prostorijama španske ambasade u Beogradu.  

Potrebno je da kandidati dostave navedenu dokumentaciju ambasadi Kraljevine Španije u Beogradu, najkasnije do 1. aprila 2020. godine. Prijave članova diplomatskih službi predaje Ministarstvo spoljnih poslova R. Srbije putem verbalne note, dok se drugi kandidati prijavljuju lično u ambasadi.  

Kandidati će polagati prijemni ispit u ambasadi Španije u Beogradu, a o datumu polaganja biće blagovremeno obavešteni (planirano je da se ispit održi najkasnije do 30. aprila 2020). Instrukcije za prijavu polaganja prijemnog ispita dostupne su ovde

Master studije su besplatne i traju jednu godinu, i biće održane na Diplomatskoj školi Kraljevine Španije. Propozicije konkursa možete pronaći na sajtu Ministarstva za spoljne poslove, Evropsku uniju i saradnju Kraljevine Španije, a više informacija o master programu dostupno je na ovom linku.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/171/spain01.jpg