Navigacija

Stipendije Stefan Banah Poljske agencije za akademsku razmenu

Poljska agencija za akademsku razmenu (NAWA) i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske pozivaju studente iz Srbije da konkurišu za stipendije za master studije u okviru Banah programa.  

Stipendije su namenjene studentima koji žele da studiraju master programe iz oblasti inženjerskih, tehničkih, poljoprivrednih, bioloških i prirodnih nauka. Kandidati sami biraju studijski program na nekom od akreditovanih državnih ili privatnih fakulteta u Poljskoj koji učestvuju u programu stipendija. Studije se mogu realizovati na poljskom ili engleskom jeziku. Neophodno je da kandidati poseduju odgovarajuću diplomu osnovnih studija, da do sada nisu pohađali master studije, kao i da nisu poljski državljani.  

Stipendija podrazumeva plaćenu školarinu, mesečni iznos za pokrivanje troškova života, kao i dodatne pogodnosti ukoliko se odlučite za studije na poljskom jeziku. Svi uslovi su detaljno navedeni u pravilniku posvećenom stipendijama. Zainteresovani kandidati se prijavljuju elektronskim putem preko platforme Poljske agencije za akademsku razmenu do 16. marta 2020. godine u 15 časova. Sve informacije o stipendiji i načinu prijave dostupne su na zvaničnoj internet stranici programa.  


Fotografija: NAWA

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/163/plakat-grudzien-2019-EN.png