Navigacija

Program stipendija Vlade Republike Turske za studente svih nivoa studija

Vlada Republike Turske će i ove godine raspisati konkurs za stipendirano studiranje na osnovnim, master i doktorskim studijama u Republici Turskoj u akademskoj 2020/2021. godini. Na konkurs se mogu prijaviti i kandidati iz Srbije. Očekuje se da će prijavljivanje početi sredinom januara i da će trajati do 20. februara 2020. godine. Najave i vesti u vezi sa ovim programom možete pratiti na sajtu programa.

Program stipendiranja pokriva troškove školarine, smeštaja, putne troškove, zdravstveno osiguranje, mesečni iznos stipendije i jednogodišnji kurs turskog jezika – više detalja dostupno je na sajtu programa. Kandidati kojima je dodeljena stipendija istovremeno dobijaju i mesto na nekom od 50 najprestižnijih turskih univerziteta.

Program stipendija nudi studentima osnovnih akademskih studija širok izbor studijskih programa, od tehničkih, medicinskih do društveno-humanističkih nauka. Za studente postdiplomskih studija takođe su na raspolaganju studijski programi iz različitih oblasti. Prijavljivanje se vrši isključivo putem onlajn platforme programa. Dodatne informacije o programu i načinima prijave su dostupne na internet stranici Türkiye Scholarships.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/149/tb-logo.jpg