Navigacija

Stipendije za postdiplomske studijske posete Velikoj Britaniji

The Bristih Scholarship Trust raspisao je konkurs za stipendije za studijske posete studenata postdiplomskih studija visokoškolskim ustanovama u Velikoj Britaniji. Kandidati iz Srbije mogu se prijaviti do 6. marta 2020. godine preko Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Stipendija je namenjena studentima drugog i trećeg stepena studija na visokoškolskim ustanovama iz zemalja Zapadnog Balkana u svrhu obavljanja usavršavanja ili istraživanja na britanskim univerzitetima u trajanju od 1 do 3 meseca, i iznosi 900 britanskih funti mesečno (1000 funti u slučaju boravaka na ustanovama u Londonu) za pokrivanje troškova života. Troškovi školarine i puta nisu obuhvaćeni. 

Kandidati bi trebalo da imaju odlično dosadašnje akademsko postignuće i znanje engleskog jezika, imaju razrađen plan studijske posete, opišu kako će period studiranja u Velikoj Britaniji poboljšati njihov akademski rad i da ne budu stariji od 30 godina u vreme boravka u Velikoj Britaniji. Studentima iz Srbije će biti dodeljeno do šest stipendija u ovom konkursnom roku.

Detaljne informacije, spisak potrebne dokumentcije i prijavni formular dostupni su na internet sajtu The Bristih Scholarship Trust.

Prijavljivanje se vrši slanjem kompletne dokumentacije Ministarstvu prosvete, nauke i tehnolopkog razvoja Republike Srbije, koje nominuje kandidate iz Srbije, na adresu: Nemanjina 22-26, Sektor za visoko obrazovanje, krilo C, 6. sprat, kancelarija br. 24, sa naznakom ”Za konkurs The Bristih Scholarship Trust”, do 6.3.2020. godine.

The Bristih Scholarship Trust je dobrotvorna organizacija registrovana u Velikoj Britaniji, padi podrške izuzetnim mladim akademcima iz tadašnje Jugoslavije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/140/bst.jpeg