Navigacija

Stipendije za kurseve u oblasti poljoprivrede u Egiptu

Raspisan je konkurs za dodelu stipendija Arapske Republike Egipat za učešće na stručnim kursevima u oblasti poljoprivrede na Egipatskom međunarodnom centru za poljoprivredu u toku 2020. godine. Rok za prijave je između 1. decembra 2019. i 15. avgusta 2020. godine, u zavisnosti od odabranog kursa.

Kursevi mogu trajati 2 ili 3 meseca. Za prijavu je potrebno posedovati diplomu iz oblasti poljoprivrednih nauka, uz poželjno najmanje tri godine iskustva u oblasti kojom se željeni kurs bavi. Obavezno je znanje engleskog jezika, a poželjan je i francuski i španski. Biće dodeljeno do četiri stipendije kandidatima iz Republike Srbije, i to dve koje pokrivaju troškove smeštaja i prevoza, i dve koje pokrivaju troškove smeštaja.

Tekst konkursa sa dostupnim kursevima, uslovima za prijavu i prijavni formular, dostupni su na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije (odeljak: Stipendije stranih vlada i fondacija 2019. godine). Prijavljivanje se vrši slanjem popunjenog prijavnog formulara i propratne dokumentacije na adresu: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, 6. sprat, krilo C, kancelarija 24 – sa naznakom „Za kurseve Arapske Republike Egipat“. Ministarstvo prikuplja i nominuje prijave kandidata iz Srbije.