Navigacija

Konkurs za kratki istraživački boravak u Francuskoj

Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji dodeljuju 10 stipendija za kratak boravak (do 18 dana) srpskim istraživačima koji žele da ostvare istraživački projekat sa francuskim istraživačkim timom. Istraživački boravci se moraju realizovati između 15. oktobra i 31. decembra 2019. godine, a rok za prijave je 10. septembar. 

Za stipendirani istraživački boravak mogu se prijaviti istraživači svih nivoa koji rade u istraživačkom timu u Srbiji, poput asistenata, doktoranata, post- doktoranata, istraživača, predavača, profesora, informatičara, inženjera, lekara i slično. Na konkursu se dodeljuje ukupno deset stipendija, i to po dve iz svake od sledećih oblasti istraživanja: veštačka inteligencija, obnovljive vrste energije, evropska pitanja, urbanizam i održiva arhitektura, istorija i pomirenje.

Stipendija pokriva troškove života i smeštaja u Francuskoj, kao i troškove osiguranja. Troškovi prevoza na relacija Srbija - Francuska nisu pokriveni. Više informacija i aplikacioni formular dostupni su na stranici Francuskog instituta u Srbiji, a zainteresovani se mogu obratiti kontakt osobi u institutu: vesna.adamovic@institutfrancais.rs (Zmaj Jovina 11, 011-302-3639).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/118/__________________.jpg