Navigacija

Francusko-srpski program naučno-istraživačke saradnje

Ukoliko radite kao istraživač u Srbiji ili Francuskoj i želite da razvijete saradnju između vaših naučnih timova, možete konkurisati za zajednički projekat u okviru programa “Pavle Savić, partnerstva Hubert Curien“. Programom su obuhvaćene sve naučne oblasti, uključujući humanističke i društvene nauke. Finansiranje se odnosi isključivo na pokrivanje troškova mobilnosti angažovanih istraživača, a projekti se mogu realizovati od januara 2020. do decembra 2021. godine. Rok za podnošenje prijava je 3. jun 2019. godine.
 
Cilj programa, kroz koji je od 2003. godine podršku dobilo više od 130 istraživačkih projekata, je razvijanje naučne i tehničke saradnju na visokom nivou u obe zemlje, uspostavljanje novih partnerstava i uključivanje mladih istraživača u projekte.

Više informacija i aplikacioni formular za timove iz Srbije dostupni su na stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije koje je nosilac programa u Srbiji, a zainteresovani za podršku mogu kontaktirati i Francuski institut u Srbiji na: vesna.adamovic@institutfrancais.rs. Za timove iz Francuske informacije su dostupne na stranici Campus France.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/97/pavlesavic.jpg