Navigacija

Upis 2019- Podrška učenicima završnih razreda

Fondacija Tempus sprovodi kroz aktivnosti nacionalnog centra Euroguidance mreže i Info Centra (Terazije 39, Beograd) niz vebinara, predavanja i radionica za učenike završnih razreda do kraja maja meseca 2019. godine. U sličnim aktivnosti održanih tokom 2018. godine, učestvovalo je preko 900 učenika osnovnih i srednjih škola, nastavnika i roditelja iz različitih gradova naše zemlje.

Ove aktivnosti  podrške učenicima uključuju niz  radionica, predavanja i vebinara na sledeće teme:

  • izbora studijskog programa/srednje škole
  • prepoznavanje svojih osobina i veština, kao i odlika zanimanja i kreiranje kriterijuma za izbor zanimanja/studijskog programa/srednje škole
  • prevladavanje treme na prijemnom/završnom ispitu,
  • sastavljanje biografije „Kako napisati dobar CV?“
  • smernice roditeljima  kako da podrže svoju decu u procesu izbora studijskog programa/srednje škole.

Detaljan raspored  i opis aktivnosti dostupan je OVDE.

Istvoremeno, učenicima su dostupne individualne konsultacije – razgovori sa psihologom u Info centru ili putem skajpa nakon kojih učenici mogu da steknu jasniju sliku gde se nalaze u procesu donošenja odluke o nastavku školavanja i formiraju plan aktivnosti za dalje sprovođenje odluke. Ovo je dopunska usluga koja ima za cilj da podrži i učenike i nastavnike i sprovodiće se u popodnevnim časovima utorkom (skajp) i četvrtkom (u Info centru) u ograničenom broju termina i uz obaveznu prethodnu prijavu.

Nastavnici mogu da prijave i organizuju učešće grupe svojih učenika kao deo redovnih školskih aktivnosti (npr. čas odeljenskog starešine, aktivnosti tima za karijerno vođenje i savetovanje). Školski timovi za KViS takođe mogu da se obrate Euroguidance centru za podršku u unapređenju aktivnosti KViS u svojoj školi, kao i da prate obaveštenja o besplatnim obukama na sajtu euroguidance.rs.

Detaljan raspored  i opis aktivnosti dostupan je OVDE.

Za sve dodatne informacije u vezi sa navedenim aktivnostima, možete kontaktirati Euroguidance centar putem el. pošte euroguidance@tempus.ac.rs, putem telefona 011/3342-430 ili lično u Info centru Fondacije Tempus u Beogradu, Terazije 39, I sprat radnim danima od 10 do 18 časova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/91/podrskaucenicima2019.jpg